Najčešća pitanja

Da, moguća je. Gatarić International group vrši isporuku i van granica Srbije, u skladu sa važećim poštanskim tarifama, koje se uzimaju u obzir i obračunavaju u zavisnosti od kvantiteta kreirane narudzbe.

Isporuku u Srbiji se odvija uz pomoć internog Gatarić d.o.o. transporta u skladu sa organizovanim pravcima, i ta usluga se ne naplaćuje. Za svaku hitniju isporuku robe, koristi se servis Brze pošte, koji se obračunava po važećim poštanskim tarifama, naznačenim u Uslovima korišćenja
 

Automatizovanu Web kupovinu putem gataric.net sajta (s ubacivanjem proizvoda u korpu) mogu da obavljaju samo registrovani pravni korisnici (pravna lica), dok za registrovane krajnje korisnike (fizička lica) kupovina može da se obavi tek kada korisnik ubaci proizvod ili listu proizvoda u svoju Listu želja/Wishlist i pošalje na upit.

Da, moguće je vrlo lako. Nakon što napravite porudžbinu, dobićete e-mail o njenoj potvrdi. A da bi je poništili potrebno je da u donjem levom uglu pristiglog templejta pritisnete na ''poništi porudžbinu'', nakon čega ste je automatski deaktivirali i možete da kreirate novu.

Onog momenta kada potvrdite svoju porudžbinu na dugme ''potvrdi'' koje se nalazi na samom dnu Vaše korpe, Vi ste preduzili poslednji korak poručivanja i priveli kraju svoju kupovinu. Automatski, kada to učinite dobićete na e-mail potvrdu o uspešno obavljenoj kupovini, što je ujedno i najverodostojniji znak da je kupovina obavljena uspešno.

Svi unešeni podaci mogu vrlo lako da se isprave i promene, tako što pritisnete na dugme ''podešavanja'' koje se nalazi u gornjem desnom uglu Vašeg korisničkog naloga i izmenite sve željene informacije o sebi. Nakon njihovog ažuriranja, potrebno je da sačuvate izmene klikom na dugme ''sačuvajte podatke'' koje se nalazi u donjem uglu stranice. Nakon toga, Vaši podaci će biti i zvanično izmenjeni.

Povratak na vrh
string(0) ""
string(0) ""