O nama

Firma Gatarić osnovana je 1993. godine u Derventi, malom gradu na sjeveru BiH. Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, dolazi do snažne ekspanzije preduzeća pa se 2004. godine u Beogradu osniva firma Gatarić International Group, sa istom asortimanskom širinom i poslovnom filozofijom. Obje firme prolaze kroz revolucionarne asortimanske i organizacione promjene tako da sada uspješno pokrivaju segmente kancelarijskog i školskog programa, računarske periferije, promotivnih artikala, profesionalne i kućne hemije, dekorativnog i putno modnog programa.

Strateški partner firme Gatarić i vlasnik austrijske grupacije CARA GmbH,  se veoma posvećeno i ozbiljno uključio u razvoj firme, prateći savremene trendove u branši, što u značajnoj mjeri doprinosi učvršćivanju  i jačanju pozicije na domaćem i regionalnom tržištu i kao ogromni zamajac daje potrebnu snagu za širenje na tržišta zemalja EU.

Poseban značaj pridaje se razvoju vlastitih brandova SPIRIT i TIP TOP OFFICE, koji su svojim dizajnom i kvalitetom vrlo brzo obezbijedili mjesto na domaćem i evropskom tržištu. Plasman ovih brendova je u konstantnom porastu što je direktno srazmjerno zajedničkom ulaganju i angažovanju razvojnih timova firme Gatarić i kompanije CARA u funkcionalnost, kvalitet i dizajn artikala, i njihovo prlagođavanje zahtjevima modernog kupca.
 
 

 

Danas je firma Gatarić moderna veleprodaja, prilagođena izazovima današnjice koja asortimanski objedinjuje najuglednije evropske i svjetske proizvođače u branši.
U asortimanu firme Gatarić ima preko 12.000 artikala, u veleprodajama u Derventi (BiH) i Beogradu (SRB). Ove dvije firme sa savremeno opremljenim veleprodajnim objektima  koji pružaju maksimum uslova za modernu veletrgovinu čine GATARIĆ GRUPU koja, sa svojim distributerima pokriva značajan dio tržišta.

Gatarić Grupa, svojom modernom  filozofijom poslovanja, uspijeva da bude prisutna u svim segmentima  prodaje (veleprodaja, maloprodaja, krajnji kupci, hipermarketi i prodaja putem interneta) i nezaobilazan partner brojnim privrednim subjektima i javnim ustanovama.
Da bi svojim kupcima i partnerima omogućili  što kvalitetniji servis dostave naručenih artikala kreirana je efikasna kombinacija vlastitog voznog parka i najkvalitetnijih operatera za dostavu robe čime je  obezbjeđena  jaka logistička podrška svim našim poslovnim saradnicima.

Misija Gatarić grupe jeste da kroz široku lepezu kvalitetnih artikala i brendova i permanentnom snadbjevenošću  postane lider u svojoj branši i bude pokretačka snaga za stvaranje aktivne poslovne veze sa svojim partnerima i kupcima.

Uvjereni smo da dolaze pozitivni poslovni trendovi u kojima se Gatarić grupa prepoznaje kao pouzdan partner sa jasnim odgovorom na zahtjeve savremenog kupca –  Da, mi to možemo jer  Vaš smo partner za novo doba!